Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yavaş ilerliyorum (4 aydır çalışıyorum)

Collapse
X

• Filtre
  • Saat
  • Göster
Tümünü Sil
new posts

tavsiyenize uyup takılıp kalmadım ve ilk parçamı çalmayı başardım . ihmal etmeden alıştırmalara devam ediyorum ama ilerlemeye de başladım. bir de yeni arkadaşlara yol göstermesi açısından; kolay bir blues çaldım ama 4 yıllık gitarist arkadaşımdan daha temiz çaldım . kusursuzluğu ararken insan çok sıkılıp bunalıyor ama getirisi güzel oluyor. herkese teşekkürler.
    böyle böyle ilerleyeceksin.her başarında mutlu olup bir dahakine konsantre olacaksın

Yorum

teşekkürler cankuttt ağır ama emin adımlarla ilerliyorum

karşılaştığım 2 büyük problem var kalın mi telinden parmaklarım arada bir kayıyor felaket sinir edici bir durum. teller parmağımda iz bırakınca kayma falan olmuyor yani yarım saat ısıtmam gerekiyor ama arada oluyor yine. gitarda 10luk Ernie Ball Nickel Regular Slinky teller var acaba diyorum tel yüzünden mi.. ne yapmamı önerirsiniz?

bir de orta parmakla yüzük parmağını bir türlü eğitemiyorum yapışık ikiz gibiler bunun için ayrı konu açacağım. teşekkürler

Yorum

1-3-2-4 ile eğit orta ve yüzüğü

Yorum

karşılaştığım 2 büyük problem var kalın mi telinden parmaklarım arada bir kayıyor felaket sinir edici bir durum. teller parmağımda iz bırakınca kayma falan olmuyor yani yarım saat ısıtmam gerekiyor ama arada oluyor yine. gitarda 10luk Ernie Ball Nickel Regular Slinky teller var acaba diyorum tel yüzünden mi.. ne yapmamı önerirsiniz?

bir de orta parmakla yüzük parmağını bir türlü eğitemiyorum yapışık ikiz gibiler bunun için ayrı konu açacağım. teşekkürler

açma, spider walk alıştırması yap. Şu şekilde;

Parmaklarını kalın mi üstünde arka arkaya olan 4 fret e koy. İşaret ve yüzüğü aynı anda yan tel aynı fret e geçir. Aynı anda olmalı bunlar yapamıyorsan -ki yapamamalısın- alışana kadar öbür elinle tut parmağını kalan iki parmağını da aynı şekilge diğer tele geçir. Farkındaysan örümcek yürüyormuş gibi bi görüntü oluştu. Bu şekilde klavyede bi aşağı bi yukarı voltala. Mecburi bi alıştırma deildir, zaman içinde o iki parmak kendiliinden de bağımsızlaşır.

Yalnız ciddi 4 ay 1 2 3 4 nası dayandın hala anlayamadım ders aldığın hoca da mı bişe demedi, john petrucci-left left hand warm up streches (john petrucci-sol el ısıtma çalışmaları) adlı tabı bul, indir 1 2 3 4 den daha fazla yardımcı olur.

Yorum

rica ederim ne demek

şimdi tel hakkında yorum yapamayacağım ama sanırım biraz daha sakin,yavaş ve teli iyice parmağanla kavradıktan sonra eylemini gerçekleştirsen zamanla daha iyi olur tellerdeki kabiliyetin.ayrıca tellere dik bastığına da dikkat et.parmağının en uçtaki eklemi en az 88 derece açıyla bassın.mümkünse bunu 90 derece yap.yoksa frete uyguladığın kuvvet parmağının eğiminden dolayı yukarı doğru olur ve bu da ne kadar düzenli çalışırsan çalış teli yukarı iter ve teli kaydırırsın.sendeki parmak kayması sorununda hem bunu değerlendirmeye al hem ısındıktan sonra hızlan.ayrıca ellerinin fazla nemli olmaması gerekli.

gelelim parmaklarına.standart 1-2-3-4 yap ama aralarda birer perde boşluk bırakarak.mesela normalde kalın mi telinde 1. 2. 3. 4. tellere basacakken yine aynı telde 1. 3. 5. 6. tellere bas parmakların garip bir şekle bürünüp zamanla açılır.ben böyle çözdüm bu sıkıntımı.ayrıca john petrucci ve troy stetina yı da araştır.bir bak bakalım bu adamların ne eserleri varmış.kitaptan çalışıp anlayan biri için heleki orta karar ingilizce de varsa bu kitaplar muhteşem gelişim sağlar.kolay gelsin

Yorum

Selamlar bu ilk mesajım olacak. Bas çalıyordum. Uzun bir zaman ara vermek zorunda kaldım. 1 haftadır gitara merak saldım. Bir sürü araştırma okuma yapıyorum. Şu linkteki tasiyerleri mutlaka oku http://www.stetina.com/tips.html Ben de senin gibi olmuyor yapamıyorum moduna girmiştim ama bunları okuduktan sonra, her sıkıldığımda denilenleri yapıyorum 10 dakika har har har çalışmaya devam ediyorum Ayrıca Petrucci'nin Rock Discipline videosu mutlaka izlenmeli yapılmalı.

Yorum

dostum 4 ay olmuş başka egzersizlere geçmelisin bence. .
                yavaş yavaş troya başla derim. .(Troy stetina speed mechanics for lead guitar:internetten e-book diye arattın mı cıkar)
                kolay gelsin. .

Yorum

sevgili dostum öncelikle elektro yolculuğunda başarılar ortağım ben yaklaşık 1 yıl 2 ay oldu elektro alalı benim de sorunum senle aynıydı parmaklar kısa biraz kalın ama büyük gitaristlerin de böyle sorunlarla kaşılaştığını unutmamak gerek dost sabırlı,ısrarlı çalışmayla bu sorunlar aşılır.dostum unutmaman gereken şey sistemli çalışmak yani kimi gün 5 saat kimi gün 10 dakka değil her gün belli bi saat çalış ben bora uslusoy'un solo kitabından çalıştım bence başlangıçta sana bayağı faydalı olur bi de önemli olan hızlı çalmak değil temiz çalmaktır bora abinin dediği gibi bol bol egzersiz yap parmakları zorlayacak kompleks egzersizler çalış gitarı ruhunu yüceltmek için çal gitarı öyle arzula ki tüm molekülün gitarı zikretsin unutma belli bi zaman sonra yaptıkların seni bile şaşırtacak.her gördüğün gitaristen bi şeler kapmaya çalış bol bol video izle taklit etmeye çalış onlar dinlemenin de büyük öneminin olduğunu unutmadan söyleyeyim dostum zorlukların seni yıldırmasına izin vermeden devam çalışmalara dostum umarım iyi gitarist olursun)

Yorum

aykut12 isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                    sevgili dostum öncelikle elektro yolculuğunda başarılar ortağım ben yaklaşık 1 yıl 2 ay oldu elektro alalı benim de sorunum senle aynıydı parmaklar kısa biraz kalın ama büyük gitaristlerin de böyle sorunlarla kaşılaştığını unutmamak gerek dost sabırlı,ısrarlı çalışmayla bu sorunlar aşılır.dostum unutmaman gereken şey sistemli çalışmak yani kimi gün 5 saat kimi gün 10 dakka değil her gün belli bi saat çalış ben bora uslusoy'un solo kitabından çalıştım bence başlangıçta sana bayağı faydalı olur bi de önemli olan hızlı çalmak değil temiz çalmaktır bora abinin dediği gibi bol bol egzersiz yap parmakları zorlayacak kompleks egzersizler çalış gitarı ruhunu yüceltmek için çal gitarı öyle arzula ki tüm molekülün gitarı zikretsin unutma belli bi zaman sonra yaptıkların seni bile şaşırtacak.her gördüğün gitaristen bi şeler kapmaya çalış bol bol video izle taklit etmeye çalış onlar dinlemenin de büyük öneminin olduğunu unutmadan söyleyeyim dostum zorlukların seni yıldırmasına izin vermeden devam çalışmalara dostum umarım iyi gitarist olursun)
                    hızlı calmamak tamam da bunun malmsteen i var zakk wylde ı var
                    kirk hammett ı var . .
                    temiz ve hızlı çalmak önemlidir. . bunları yaparken duygu katmak asıl amaçtır.

Yorum

usta herşeyden önce azmini kutluyorum.Konumuza gelince usta ben sana sabır diyorum sadece sabır kelimesi cok önemli muzikte sen 1234 egsersizlerini geçtıkten sonra herseyin bitecegını sanıyorsan yanılıyorsun.müzik bitmeyen bir yolculuk 1234 biter 4567 başlar.
                      sürekli egsersiz her düzeydeki muzisyenın yağtıgı bir idmandır hiç kafanı takma...izleyeceğin yolu belirle muzıkten beklentılerını belırle ve yola devam et.kolay gelsin

Yorum

1-2-3-4 le ilk defa eline alan insanlar çalışıyor bunu baştan söleyim bence bu egzersizi bırak. Stetina'nın kitaplarından edin 1-2-3-4 ün hiç bir anlam ifade etmediği bir dünya ayaklarının altında olucak. Ben sana bir egzersiz vereyim yapmaya uğraş uğraş uğraş yapıncada ondan sonra şarkıları, soloları dene.Eminim müthiş yararı olur.

Çok hızlanmaya çalışma başta sonradan hızlandır.

mi | 12-8-12-8 12-8-12-8 12-8-12-8 12-8-12-8
                        si | 12-7-12-7 12-7-12-7 12-7-12-7 12-7-12-7

Ve birde Am pentatonic inici gam'ı bulup uygula.

Yorum

arkadaşlar ben bi elektro aldım gitarım güzel ama çalamıyorum :S buda canımı sıkıyor kursa gitmiyorum nolur bana yardım edin düz gitarı çalıyorum ondada kursa gitmedim kendi kendime öğrendim ama elektroyu öğrenemiyorum bana bi yardım lütfen egzersiz olsun şarkı olsun lütfen.....!

Yorum

elektrocu_child isimli üyeden alıntı Mesajı göster
                            arkadaşlar ben bi elektro aldım gitarım güzel ama çalamıyorum :S buda canımı sıkıyor kursa gitmiyorum nolur bana yardım edin düz gitarı çalıyorum ondada kursa gitmedim kendi kendime öğrendim ama elektroyu öğrenemiyorum bana bi yardım lütfen egzersiz olsun şarkı olsun lütfen.....!
                            1)İnternetten guitar pro adlı programı indir
                            2)sevdiğin şarkıların tablarını ara, indir, guitar pro ile çalış
                            3)temel teknikler için "john petrucci-rock discipline" vidyosunu indir
                            4)benzer şekilde troy stetina-speed mechanics kitabını da indir, yardımı olacaktır
                            5)anlayamadığın teknikleri yutubda arat, birileri ders olarak koymuştur

Yorum

abi bu konuya stres yapmana gerek yok arkadaslarında söyledigi gibi ilerde düşünüp bu durumu güleceksin. herkes bu aşamalardan geçiyor.

Yorum

Bana kalırsa herşey yetenek değil 10'da 1 yetenek geri kalanı çalışmaya bağlı ki bu çoğu şeyde böyledir ve çalışmalarına devam et ve yeni kurs b ulmaya bak .

Yorum

Unconfigured Ad Widget

Collapse
                                Initializing Tabs & loading Content...
                                Initializing Tabs & loading Content...

Trending

Collapse

Bu kriterlere uygun sonuç bulunamadı.

Çalışıyor...
                                X